Bro Tvärbanan

Vitrea OnRail System

Vitrea OnRail System är ett system för elektrisk isolering och stomljudsdämpning tillsammans med rälsbefästning i en och samma produkt. Vitrea OnRail System består av:

  • Ingjutningsmassa OnRail
  • Komponenter till rälsriktning

Ingjutningsmassan OnRail är tillverkad av toppmoderna elastomerer i två komponenter som blandas till en homogen massa. Den finns in två olika varianter, för inomhus och utomhusbruk. Systemet fungerar oavsett vilken typ av räls som skall gjutas in och används i kanaler tillverkade av stål eller betong. När rälsen är ingjuten fungerar ingjutningsmassan även som rälsbefästning där ingen ytterligare befästning är nödvändig.

Spår ingjutna med OnRail Systemet – ger markant reducering av stomljud och elektrisk isolering samtidigt som rälsen ligger skyddad mot tung trafikbelastning vid blandad trafik i gatuspår och plankorsningar.

Ingjutningsmassan OnRail kan också användas för att undergjuta rälsfoten för att ge stöd för redan byggt spår och som saknar stöd från underlaget. Det är ett ekonomiskt bra alternativ till att riva upp spåren och lämpar sig för industrispår och spårvagnsspår.

Ingjutningsmassan OnRail kan även användas som rälsfog när slitytan är gjuten betong.

Vitrea OnRail System har många fördelar såsom:

  • Rälsen har en hög elektrisk isolering och ligger skyddad för salt och andra angrepp
  • Hög stomljudsdämpning
  • Tål hög och tung trafikbelastning
  • Ger ett minimum av underhållskostnader

Komponenter i systemet

Komponenter
Distanshållare, rälsunderlägg och kilar.

Kontakta mig, jag vill veta mer.