Tekniska vävar

Vi har ett brett sortiment av flamsäkra och kemikaliebeständiga tekniska vävar som vi levererar i tre olika typer av grundvävar, i olika tjocklek och struktur. För extra komplement till isoleringen har vi en nålfiltsmattor i olika tjocklekar.

Vävarna är varken organiska eller brännbara. De är resistenta mot oljor, lösningsmedel och många andra kemikalier, och påverkas inte av mögelangrepp. De är helt fria från Asbest men har bättre egenskaper för värmeisolering.

Alla vävar tillverkas i vikt om cirka 100 gram per m2 till över 1200 gram per m2. Med olika vikt på beläggning och laminering beroende av vilken typ och tjocklek som valts.

Om det finns krav på att klara av hård yttre påverkan eller annan mekanisk belastning så kan vi förstärka väven med ståltråd.

Grundvävar

Glasfiberväv

Glasfiberväv

Våra glasfibervävar är tillverkad av spunnen E-typ glasfiber med värmebeständighet upp till 600°C. För tillverkningen används garn med en diameter på 6, 9, 11 eller 13 my.

Användning
Glasfibervävar används som värme och akustiskt isolerande material inom fordons-, maskinbyggnads- och byggindustrin samt plastförstärkning.

Parametrar
Vikt: 100 upp till 1100 g/m2
Längd: Rulle upp till 2000 m
Bredd: 100cm till 2000 cm

Silikatväv

Silikatväv

Våra vävar av silikatfiber har ett högt SiO2-innehåll med termisk resistans på över 1000°C. Vävar med högt SiO2-innehåll är utmärkta högtemperaturisolatorer och kan användas under långa perioder utan att förlora egenskaperna och utan att smälta och förånga vid temperaturer upp till 1000°C.
Silikatvävar är ett utmärkt alternativ till asbest. Materialen har låg värmeledningsförmåga, hög motståndskraft mot de flesta kemiska ämnen, resistenta mot organiska och mineralsyror (förutom fluor och fosfor), svag alkali, vatten och högtrycksånga.

Silikatvävar är konstruerade för användning:

  • för isolerings- och skyddstillämpningar, såsom tätning, förpackning, avskärmning
  • som droppskydd vid svetsning och brandgardiner
  • som förstärkning för syrafasta kompositer
  • för filtrering av smält metall och ugnavgaser

Dessa produkter kan användas för produktion (uppsydda produkter) av svetsskyddande filtar, skärmar för ugnar och spisar, skyddshandskar.

Nålfiltsmattor

Nålfiltsmattor

Nålfiltsmattor är utmärkta non-woven produkter för isolering. Våra nålfiltsmattor är tillverkade av samma material som våra grundvävar: E-glas 600°C, Alu silikat-glas 800°C och silikatväv över 1000°C.

Glasfibermattor är miljövänliga, återvinningsbara och obrännbara, som uppfyller kraven i DIN 4102.

Garnet som används har en diameter av 6 till 13 my och genomsnittliga längde på fibrerna är från 30 till 100 mm utan bindemedel.

Tillämpning
Ofta används glasfibermattor som värme och akustiska isoleringsmaterial inom industrin.

Parametrar
Vikt: 450-4500 g/m2
Tjocklek: 3-25 mm
Bredd: 100-200 cm

Beläggning och laminering

Beroende på användning och omgivande förhållanden finns olika metoder att optimera vävens beständighet och funktion. Vi har följande beläggningar och lamineringar:

  • Aluminium
  • Silikongummi
  • Akryl
  • Polyuretan
  • Vermiculit
  • Neopren

Olika beläggningar ger olika egenskaper för att stå emot värme, nötning och andra kemikalier. Beroende på vilken beläggning eller laminering grundväven optimeras med klarar väven arbetstemperaturer från -30°C upp till 1200°C även i fuktiga och svåra förhållanden.

Varje applikation är unik och skyddsbehovet varierar. Vi kan ge rekommendationer om bästa lösningen efter vilka specifika krav och temperaturbelastning som råder.

Uppsytt eller på rulle

En av vår absolut starkaste sida är att vi syr upp högklassiga produkter med korta ledtider i små och stora produktionsserier. Vårt uppsydda sortiment genomsyras av toppkvalitet från material till noggrant nedlagt arbete för att tillhandahålla en slutprodukt av yppersta klass.

Förutom att rekommendera materialval beroende på värmebelastning och andra yttre faktorer säkerställer vi att alla sydda produkter möter de krav som finns på att t ex. vertikal användning och att alla sömmar är förstärka att tåla sin egenvikt.

För att förenkla och minimera ledtiderna för våra kunder erbjuder vi förpackning till alla uppsydda produkter. Vi kan låta tillverka förpackningen företagsanpassad med olika taggar och tryck.

I vårt sortiment finns allt från formsydda specialprodukter till olika svets- och brandfiltar. Men vi utvecklas ständigt och är därför alltid öppna för nya förfrågningar.

Material på rulle
Material på rulle
Uppsydd produkt
Uppsydd produkt

Kontakta mig, jag vill veta mer.