Aluminiumpallar

Vitrea förser marknaden med aluminiumpallar med standard- eller specialproducerade mått. Aluminiumpallarna tillverkas av profiler i olika mått och tjocklek beroende på vilken typ av pall som produceras. Därefter svetsas profilerna ihop manuellt och alla skarvar svetsas. Tillverkningsprocessen är ett komplicerat och genuint hantverk där materialförståelsen är en grundläggande förutsättning för ett perfekt resultat.

Aluminiumprofilerna svetsas längsgående eller tvärliggande på pallens ovansida och avståndet varierar beroende på vilken last pallen skall klara. För att förenkla rengöring kan vi också svetsa en heltäckande aluminiumskiva på pallens ovansida. Pallarna tillverkas med underliggande medar eller hörnfötter som support. Om pallarna skall ställas upp i ett pallställage är det nödvändigt att de är tillverkade med medar för att inte riskera att falla ner.

Pallens storlek varierar från standard EUR pall, halvpall till större specialpallar av olika mått.

Vi informerar alltid vilken max vikt pallen är designad för dvs. statisk och dynamiskt belastning. Om vi skall ta fram en modifierad specialpall testar vi pallen enligt samma kriterier för den vikt som den är avsedd att tåla.

Våra lastpallar finns också med GMP-certifiering, som visar att vårt företag uppfyller kraven hos Good Manufacturing Practice-förfarandet inom tillverkning av aluminiumpallar för livsmedels- och läkemedelsindustrin.

Några fördelar med aluminiumpallar är:

  • Lättvikt
  • Lång livslängd
  • Korrosionsbeständigt material
  • Hygienisk och lätt att rengöra ytor
  • Väderbeständigt
  • Underhållsfri
  • Återvinningsbar vilket bidrar till en hållbar utveckling

En av våra specialprodukter är framtagna genom att aluminiumpallar används som bas där man svetsar på specialtillverkade skåp ovanpå. Resultatet blir en produkt som tillåter hantering med truck och stapellastare och användas för att transportera olika mindre komponenter inom t ex. ett industriområde eftersom skåpen är utrustade med låsbara dörrar.

Produkter

Aluminiumpall
Aluminiumpall

Kontakta mig, jag vill veta mer.